SALA DE LECTURA: CAU DE LLUNA

LogoCauDeLluna-webUbicació

Baixos edifici de l’Ajuntament.

Horari

Dilluns i dimecres

Matins de 9 a 12 h

Tardes de 16 a 18:30 h

Visita el Blog de la Sala de Lectura

 

Presentació

lleixes-webLa sala de lectura va néixer l’any 2006 gràcies a la iniciativa i l’esforç de les persones que integraven l’Associació Cultural “Lluna Plena”, a la col·laboració de moltes famílies, entitats i editorials que van fer donacions de llibres i al recolzament de l’Ajuntament.

L’associació “Lluna Plena” va portar a terme el treball d’ordenar, classificar i enregistrar tots els llibres, i a principis del 2006 es va obrir per primera vegada la sala de lectura, que oferia servei els dimecres a la tarda als veïns del pobles a través del voluntariat. Els objectius eren oferir informació, poder consultar el catàleg de llibres, el préstec i organitzar activitats d’animació a la lectura, tertúlies…

A principis de 2008, davant la necessitat d’oferir un major servei de la sala i reforçar les tasques que portava a terme “Lluna Plena”, des de l’Ajuntament es decideix contractar una persona per dinamitzar-la.

El darrer canvi més significatiu i més ben valorat ha estat el del préstec interbibliotecari, que permet demanar llibres a les biblioteques de tot Catalunya.

Donat que la sala de lectura no tenia un nom propi, l’any 2017 i a proposta de la regidoria de Cultura i prèvia consulta amb els membres de l’associació “Lluna Plena” s’aprova nomenar la sala amb el nom de “Cau de Lluna”.

Aquest nom ve donat per:

  • Connotacions sentimentals per la paraula Lluna de les membres de Lluna Plena.
  • Cau, per les seves característiques d’ubicació.


Cau de Lluna
 per una cançó de Teresa Rebull, gran defensora de la cultura catalana, que diu:

“Tinc un cau de lluna, on hi nien els ocells, i uns ulls color pruna…”…